Április 20. Szombat, Tivadar

Még egy nyárias nap, aztán támad az igazi ősz!

Előrejelzés
2021. október 04. 18:00
null

Kedden késő délutánig országszerte sok napsütésre számítunk, csapadék nélkül. Késő délutántól aztán nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az Alpokalján már eső, zápor is kialakul. A délkeleti szél megerősödhet. 22 és 27 fok közötti késő nyárias idővel búcsúzik a kellemes napok sorozata.

Szerdán borultságig növekszik a felhőzet, és DNy felől egyre többfelé várható eső, zápor, délnyugaton zivatar is kitörhet. A Dunántúlon és a középső tájakon kiadós mennyiségű eső eshet. ÉK-en csak szórványosan lesz csapadék. 11-15°Cközött, de ÉK-en 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön borult, szürke őszi időre van kilátás, sokfelé kiadós esővel, záporesővel. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. ÉK-en kevesebb helyen és kisebb mennyiségben lehet csapadék. 11 és 20 fok között változik a hőmérséklet - ismét ÉK-en lehet a melegebb idő. Az ÉK-i szél megélénkül.

Várható csapadék szombat délig
Várható csapadék szombat délig

Pénteken marad a borús, csapadékos idő. Ugyan már kisebb mennyiségben, de még mindig több helyen ered el az eső. Délután észak, északkelet felől csökkenhet valamelyest a felhőzet. 10 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk mindössze. Élénk marad az ÉK-i szél.

Szombaton északon, északkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet, míg délen továbbra is erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Főleg délen, délkeleten lehet szitálás, újabb gyenge eső. Az északkeleti szél megerősödik. 13°C körül valószínű a maximum.

(képek: észlelőnk korábbi fotója és wxcharts.com)

borúsnyáriaszáporesőesőőszzáporesőzésszürkekellemetlenszélfelhős