Május 27. Hétfő, Hella

Hétvégén még sok napsütés

null

Pénteken reggelre főleg az Alföldön és a délnyugati határszélen képződnek ködfoltok. Ezek feloszlása után fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél egyre inkább megélénkül. 13és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton ismét főleg a délnyugati tájakon lehetnek reggelre sűrű ködfoltok, majd ezek megszűnése után országszerte sok napsütésre számíthatunk. A délkeleti szél már több helyen lesz élénk. 16-17 fok körüli maximumok várhatók.

Vasárnap reggelre több helyen képződik köd, illetve ködfelhőzet, mely néhol csak a déli órákra szűnik meg. Utána többórás napsütés valószínű. Többfelé lesz élénk továbbra is a délkeleti légmozgás. Marad a 16 fok körüli csúcs.

Hétfőn, mindenszentek napján délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, késő délutántól már egyre többfelé alakul ki eső. Estig élénk lesz a délkeleti szél. 14-15 fok köré csökken a hőmérséklet.

Kedden délutánig, estig borult idő valószínű sokfelé akár kiadós mennyiségű esővel. Késő délutántól nyugat felől csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 10-15 fok közötti értékeket mérhetünk a csapadékos, szeles időben.

(fotó: Szalai Viktor)