Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Friss, napos idő

null

Szombaton adéli határszélen változóan felhős lesz az ég, azonban az ország nagy részén ragyogóan napos időre számíthatunk. Eső sehol sem lesz. Hideg lesz a reggel, hiszen 0 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, tehát többfelé lehet talajmenti fagy. Délután 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet. Megélénkül az északkeleti szél.

Vasárnap dél felől beborul az ég, és délen többfelé, máshol szórványosan várható eső, záporeső. Az északkeleti szél élénk lesz. Mindössze 7-13 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Hétfőn marad a borongós idő, és továbbra is délen alakul ki több helyen eső. Napközben északnyugat felől lassan szakadozik a felhőzet, míg a csapadék a keleti tájak fölé mozog. Marad a hűvös idő: 10-12°C valószínű.

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Elszórtan lehetnek záporok. Az északnyugati szél több helyen lesz erős. 10-15 fok körül alakul a maximum.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, elszórtan újabb záporokkal. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz. 13 fok körül valószínű a csúcshőmérséklet - ez 2-3 fokkal elmarad az ilyenkor szokásostól.

(fotó: Rugási János)