Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Fagyos reggel, ragyogó nappal

null

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, de az Alpokalján réteg- az északkeleti tájakon gomolyfelhők lehetnek az égen. Eső sehol sem lesz. Gyenge marad a délkeleti szél. Hideg, több helyen fagyos lesz a reggel; délutánra 10-15 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn ahajnali párafoltok feloszlása után ragyogóan napos idő alakul ki. Eső nem lesz. A délkeleti szél több helyen megélénkül. Reggel -1, délután +13 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedden nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de kisebb eső inkább csak estefelé a nyugati területeken alakulhat ki. Reggel 2, délután 12 fok körül valószínű a hőmérséklet. A délkeleti szél ismét több helyen lehet élénk.

Szerdán eleinte erősen felhős, a Dunántúlon több helyen borult lesz az ég; később kelet, északkelet felől csökken a felhőzet. Délután inkább már csak fátyolfelhők lehetnek az égen. 10-15 fok között alakul a maximum.

Csütörtökön areggeli párásság megszűnése után fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. 12 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

(fotó: Cyclonerik)