Június 14. Péntek, Vazul

Estétől már lehet eső

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn, mindenszentek napján aködfoltok és a rétegfelhőzet megszűnése után eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erős felhősödés keződik. Inkább csak estétől és ekkor is még csak elszórtan lehet eső, záporeső. A délkeleti szél megélénkül. A csúcsérték 16 fok körül alakul.

Kedden délig sokfelé lesz eső, záporeső, akár kiadós mennyiségben. Délután északon és északkeleten lehet még csapadék, majd ott is megszűnik. Eleinte a DK-i, délután az ÉNy-i szél erősödik meg. 7 és 14 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szerdán reggelre sokfelé képződik köd, illetve ködfelhőzet, mely csak lassan oszlik fel. Közben DNy felől újabb esőfelhők érkeznek, estétől a Dunántúlon már újra lehet csapadék. 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte inkább csak a Dunántúlon, később már többfelé valószínű eső, zápor. Többfelé lesz erős a déli, délkeleti szél. 10 és 20 fok között alakul a hőmérséklet - délen lesz a melegebb.

Pénteken anap első felében csökken a felhőzet, de délután újabb felhősödésre van kilátás - ekkor ismét lehet már záporeső. Élénk lesz az északnyugati légmozgás. 11-12 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.

(fotó: Surányi Barbi)