Május 27. Hétfő, Hella

Délen sokfelé eső

null

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen sokfelé, északon csak elszórtan várható eső, szitálás. Az északi tájakon rövid időszakokra a nap is előbukkan. Az ÉK-i szél gyakran lesz élénk. A csúcshőmérséklet 11°C körül alakul.

Hétfőn marad a borongós, szürke őszi idő. Továbbra is elsősorban a déli tájakon lesz többfelé eső, de délután máshol is lehet szórványosan csapadék. A szél északnyugatira fordul, és estétől egyre inkább megerősödik. 7 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk, a csapadékos délen lesz a leghűvösebb.

Kedden erősen felhős lesz az ég. Eleinte délen és keleten további esők lehetnek, majd északnyugat felől - egy érkező hidegfront hatására - záporok alakulnak ki. Megerősödik az ÉNy-i szél. 10-15 fok valószínű.

Szerdán északnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lehet zápor, estefelé az Északi-középhegységben már havas eső zápor, hózápor is kialakulhat. Erős, néhol viharos lesz a szél. 11-12 fok körül alakul a maximum.

Csütörtökön erősen felhős időre van kilátás, reggel foltokban köddel. Estig nem várható számottevő csapadék. Reggel 0-6, délután 8-14°C várható.

(fotó: Molnár László)