Június 16. Vasárnap, Jusztin

Nyugaton zivatar is kitörhet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán reggelre párássá válik a levegő, főleg délnyugaton köd is képződik. Napközben nyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, késő délutántól a Dunántúlon már többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. Estétől kelet felé mozdul a csapadéksáv. Napközben a délkeleti, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. Reggel 16, délután 21 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé (eleinte a Dunántúlon, majd a középső tájakon, később keleten is) várható eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, nyugaton erős. Mindössze 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Pénteken a reggeli borongós, párás idő után napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A délkeleti szél fokozatosan megélénkül. 17 és 22 fok között valószínű a csúcsérték.

Szombaton többórás napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. A délkeleti szél napközben több helyen megélénkül. Reggel 5-12, délután 17-22 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap gyengén felhős, napos idő ígérkezik. Reggel párafoltok képződnek, melyek hamar feloszlanak. Kellemes kora őszi idő lesz 21 fok körüli maximumokkal. A délkeleti szél élénk marad.

(fotó: Kinczel László)