Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Kellemes, nyárias hétvége jön

null

Pénteken délnyugaton napos, fátyolfelhős időre számíthatunk. Az ország északkeleti kétharmadán ugyanakkor észak felől megnövekszik a felhőzet, és északkeleten zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. 19 és 25 fok között alakul általában a hőmérséklet.

Szombaton atúlnyomóan napos idő mellett a keleti területeken megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék sehol sem fordul elő. Erősödik a nappali felmelegedés: délután 21-27 fok valószínű. A délnyugatira forduló szél mérsékelt marad. Kellemes kora őszi, délen nyárias időnk lesz.

Vasárnap ahajnalban képződött pára-, és ködfoltok feloszlása után sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem alakul ki. 22-27 fok közötti nyáriasan meleg időre van kilátás, bátran tervezhetünk kinti programokat.

Hétfőn erősen felhős idő várható, és elszórtan alakul ki záporeső. Reggel párás lesz a levegő, akár köd is képződhet. Az északnyugati szél egyre inkább megélénkül. 23-24 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden marad a borongós, erősen felhős idő, és elsősorban délután fordul elő eső, záporeső. 20-21 fok köré csökken a hőmérséklet.

(fotó: Pál Zoltán)