Július 14. Vasárnap, Örs, Stella

Erős széllel és esőkkel jön a hidegfront

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken hidegfront érkezik, mely véget vet a szeptemberi nyárnak. Hajnalban, reggel északon sokfelé, majd napközben egyre inkább a déli és a keleti tájakon várható eső, zápor, néhol zivatar. Délután ÉNy felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet - ÉNy-on lesz a hűvösebb. Vizes utakra, erős oldalszélre számíthatnak az autósok.

Szombaton atöbbórás napsütés mellett gomolyfelhők érkeznek észak felől, és elszórtan (főleg az északi tájakon) alakul ki zápor. Hajnalban délen párás lesz a levegő. 21 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk. Az ÉNy-i szél sokfelé lesz élénk, néhol erős.

Vasárnap eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég, és délután nyugat felől egyre többfelé lehet eső, záporeső. Az ÉNy-i szél ismét erőre kap. 19-25°C valószínű délután.

Hétfőn hajnalban sokfelé valószínű eső, majd nyugat felől csökken a felhőzet. Erős marad a légmozgás. Már csak 16-21 fokos maximumok lehetnek.

Kedden változóan felhős időre van kilátás, csupán elszórtan lehet zápor. Reggel 2(!) és 9, délután 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Igazi őszi hőmérsékletek várhatók.

(kép: Schidru Photo)