Június 21. Péntek, Alajos

Viharos széllel robog át a hőségzáró hidegfront

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden erősen felhős lesz az ég, és hajnalban-reggel többfelé, napközben szórványosan lehet zápor, zivatar. Megérkezik a hőségzáró hidegfront, 22 és 29 fok közé esik vissza a hőmérséklet, miközben az északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

Szerdán areggeli borongós idő után északnyugat felől csökken a felhőzet, és napos, gomolyfelhős idő alakul ki. Néhol fordulhat elő zápor. Erős marad az északnyugati szél. A friss reggelt (12 fok) mérsékelten meleg (25 fok) idő követi, érdemes nagyot szellőztetni.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem fordul elő. 25-30 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Gyenge lesz a légmozgás.

Augusztus 20-án, pénteken, nemzeti ünnepünk napján ragyogó napsütésre van kilátás, csapadéknak kicsi az esélye. Az északias szél csak néhol élénkül meg. 30 fok köré melegszik a levegő.

Hétvégén sok napsütés, kevés gomolyfelhő, ismét strandidő valószínű. A hőmérséklet fokozatosan emelkedik, országos hőség lehet 32-33°C körüli maximumokkal.

(fotó: Göde Zoltán)