Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Tovább melegszik

Előrejelzés
2021. augusztus 12. 18:00
null

Pénteken fátyol-és gomolyfelhők zavarják meg a sok napsütést, de zivatar inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 32°C körüli hőségre, továbbra is igazi strandidőre számíthatunk.

Szombaton napos időre van kilátás, gomolyfelhőkkel. A reggeli órákban és estétől fordulhat elő zápor, zivatar az északi, északnyugati területeken. Az északias szél gyenge marad, de zivatarok környezetében megerősödik a légmozgás. Tovább melegszik az idő: 34-35 fok körüli értékeket mérhetünk, délkeleten forróság lesz.

Vasárnap anapsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és estétől nyugat, északnyugat felől egyre többfelé törhet ki zivatar. Heves zivatarok is lehetnek. Országos hőség lesz 32-38°C-os maximumokkal.

Hétfőn hajnalban és reggel sokfelé valószínű zápor, zivatar, majd napközben csökken a felhőzet. Egyre inkább megélénkül az északnyugati szél. Marad a 30-35 fokos kánikula.

Kedden változóan gomolyfelhős időre van kilátás, szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. Északnyugaton megszűnik a hőség, máshol még 30-34 fok valószínű.

(fotó: Rugási János)

hőségmelegzivatarhétvégenyár