Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Kora őszies idő közeleg

null

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd a déli órákra csökken a felhőzet, sok napsütés várható. Délutántól aztán nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől a nyugati határszélen már zápor, zivatar is előfordulhat. 28 és 34 fok között alakul a hőmérséklet - délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn hidegfront érkezik, melynek hatására északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, és eleinte északnyugaton, északon többfelé; később a déli és a keleti tájakon szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 19 és 35 fok között változik a hőmérséklet - már csak a Tiszántúlon lehet rekkenő hőség.

Kedden erősen felhős lesz az ég. Eleinte délen és keleten lehet további csapadék, majd elszórtan fordulhatnak elő záporok. Élénk marad az északnyugati légmozgás. Mérsékelten meleg idő lesz 24-25°C körüli hőmérséklettel.

Szerdán marad a borongós, kora ősziesidő, csak estétől északon csökken érdemben a felhőzet. Főleg délen, délkeleten lehet kisebb eső, zápor. 20-26 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Csupán néhol lehet csapadék. Továbbra is élénk lesz a légmozgás. 24 fok köré melegszik a levegő.

(fotó: Pap Miklós)