Május 25. Szombat, Orbán

Kedden jön a hőségzáró hidegfront

null

Vasárnap aforró napsütést gomolyfelhők zavarják, és eleinte csak néhol, délutántól a Tiszántúlon akár több helyen is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 32-39 fok közötti, országos hőség, délen forróság várható. Másodfokú hőségriasztás érvényes az egész ország területén!

Hétfőn gomolyfelhők keletkeznek a napsütés mellett, és főleg hajnalban-reggel, valamint estétől várható zivatar, zápor - nagyobb eséllyel az északi tájakon. Estétől egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél. Néhol már viharos széllökések is lehetnek. Délután még meleg lesz, délen akár 39°C-kal

Kedden hajnalban, reggel szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar, majd északnyugat felől - a többfelé erős szél hatására - csökken a felhőzet. Megérkezik a hőségzáró hidegfront: általában már csak 23-29 fok közötti értékeket mérhetünk, délkeleten lehet még 30 fok feletti maximum.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás. A Dunántúlon elszórtan alakulhatnak ki záporeső. Sokfelé lesz erős az északnyugati szél. Délután már csak 21-27˘C valószínű. Reggel néhol akár 10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken napos, gomolyfelhős idő várható, csapadékra kicsi az esély. Reggelente 15, délutánonként 29 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

(fotó: Cyclonerik)