Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Csütörtökön újabb hidegfront

null

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, és szórványosan kisebb eső is előfordulhat. Később, a kora délutáni óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet délután. Az északnyugati szél megélénkül.

Csütörtökön délelőtt változóan, délután már erősen felhős lesz az ég, és késő délutántól északnyugat felől szórványosan alakul ki eső, záporeső. Megerősödik az északnyugati szél. 22 és 27 fok közé melegszik a hidegfront előtt a levegő.

Pénteken reggelig a déli és a keleti területen lehet még eső, majd csökken, egyben gomolyosodik a felhőzet. Délután nagyobb eséllyel a Dunántúlon képződnek záporok. Az északnyugati szél élénk marad. 21-22 fok körüli, kora őszies idő lesz.

Szombaton borongós időre van kilátás, dél, délkelet felől vastagodó felhőzettel. Az ország déli, délkeleti felén lehet eső, zápor, akár zivatar. Reggel 10, délután 21 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap napos, gomolyfelhős idő valószínű. Csak eleinte a délkeleti vidékeken lehet még csapadék. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk. 20-25 fok várható délután.

(észlelőnk korábbi képe)