Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Búcsúzik a nyári idő

Előrejelzés
2021. augusztus 22. 18:00
null

Hétfőn évszakváltó hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására erősen megnövekszik a felhőzet; és eleinte csak északon és nyugaton, napközben már máshol is várható eső, zápor. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg. 19 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, már csak a Tiszántúlon lehet hőség.

Kedden reggelig a déli és a keleti vidékeken számíthatunk még esőre, majd csökken a felhőzet. A napközben megnövekvő gomolyokból északkeleten lehetnek záporok, zivatarok. 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk. Sokfelé lesz élénk az északnyugati szél.

Szerdán estig erősen felhős lesz az ég, és délen, délkeleten szórványosan eshet az eső. Estétől északnyugat felől aztán csökken a felhőzet. A légmozgás élénk marad. Mindössze 19-25 fok valószínű délután. Kora őszies időnk lesz.

Csütörtökön délelőtt még változóan felhős lesz az ég, többórás napsütéssel; majd északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Reggel 10, délután 24°C körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton gomolyfelhős, részben napos idő ígérkezik. Élénk lesz mindkét nap az északnyugati szél. Hűvösek lesznek a reggelek és délutánonként is csak 21-22°C valószínű.

(fotó: Roland)

esőőszhidegfrontlehűlésősziesborongósévszakváltószél