Május 27. Hétfő, Hella

10 fokos lehűlés jön!

null

Hétfőn gomolyfelhők zavarják a többórás forró napsütést. Reggel főleg keleten, délutántól inkább északnyugaton alakulnak ki záporok, zivatarok. Estétől egyre inkább megerősödik az északnyugati szél. Ezen a napon még marad a rekkenő hőség: 30-39 fokos meleg lesz.

Kedden megérkezik a hőségzáró hidegfront, melynek útját hajnalban/reggel zivatarok, záporok jelzik. Napközben pedig többfelé megerősödik, főleg nyugaton viharossá fokozódik az északnyugati szél. Délután már csak 25-30 fok valószínű.

Szerdán nyugat, északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordulnak elő záporesők. A Dunántúl nyugati tájain akár tartósabb eső is lehet. 20-27°C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Továbbra is erős lesz az ÉNy-i légmozgás.

Csütörtökön napos időre van kilátás, gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Reggel 13, délután 26 fok körül alakul a hőmérséklet, kellemes nyárvégi idő lesz.

Augusztus 20-án, pénteken sok napsütés várható, csapadékra egészen kicsi az esély. Az északias szél mérsékelt lesz. 25-30 fok között alakul a hőmérséklet délután.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)