Június 24. Hétfő, Iván

Zivatarokkal jön a felfrissülés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken napközben egyre erősebb lesz a gomolyfelhő képződés, és eleinte csak északnyugaton, majd estétől a középső tájakon egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Délutántól az északnyugati szél is fokozatosan megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 29 és 37 fok között alakul a hőmérséklet, majd gyorsan csökken az esti óráktól.

Szombaton nyugaton, északnyugaton sok napsütésre van kilátás, máshol gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 30 fok körüli kánikula várható. Napközben mérséklődik az északnyugati szél.

Vasárnap délelőtt még szórványosan, délután már inkább csak északon és nyugaton valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. 27-32°C várható délután.

Hétfőn sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre van kilátás. Csapadékra kicsi az esély. Rekkenő hőség ígérkezik 35 fok körüli maximumokkal.

Kedden napközben erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. 25-30 fok közé csökkenhet a hőmérséklet csúcsértéke.

(fotó: Cyclonerik)