Június 18. Kedd, Arnold, Levente

Zivatarokkal érkezik a hőségzáró hidegfront

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vasárnap gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. Északon és nyugaton többfelé, akár több alkalommal, délen és keleten csak elszórtan várható zápor, zivatar. Főleg ÉNy-on heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel. Eleinte a délnyugati, délutántól az északnyugati szél fokozódhat viharossá. 30 és 38°C közötti fülledt meleg lesz.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. A nyugati, délnyugati határszélen lehetnek tartósabban felhős tájak, itt záporeső is kialakulhat. 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet, felfrissül a levegő. Az északnyugati szél estig élénk marad.

Kedden és szerdán fátyol-és gomolyfelhők zavarják a többórás napsütést. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél mindkét nap megerősödhet. 29-32°C körüli értékeket mérhetünk délutánonként.

Csütörtökön és pénteken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és csütörtökön még csak szórványosan, pénteken már sokfelé várható zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél erős lesz. Csütörtökön 25-30, pénteken már csak 22-29°C ígérkezik.

(fotó: MTI Fotó Bodnár Boglárka)