Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Szombatig kitart a forróság

null

Szerdán a sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, inkább csak északnyugaton és a délkeleti határszélen fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati szél többfelé lesz élénk. 32-39 fokos rekkenő hőség lesz.

Csütörtökön szinte zavartalan lesz a napsütés, miközben továbbra is 35°C körüli forróság várható. Érdemes vízpart melletttölteni a napot. A szél is mérséklődik.

Pénteken estig marad az igazi strandidő, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főleg északon és nyugaton már zivatarok is kitörnek. Az északnyugati szél estétől megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 34 és 40 fok között alakul a maximum.

Szombaton erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és eleinte északon elszórtan, majd estétől egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. 29-35 fokos meleg ígérkezik.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadások is lehetnek. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg. Véget vethet a hőségnek az érkező hidegfront.

(fotó: Kismándorné Huck Emília)