Június 14. Péntek, Vazul

Rekkenő hőség, akár 40 fok!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön délutánig szinte zavartalan lesz a napsütés, de délután a Dunántúlon már megjelennek a gomolyfelhők. Esetleg a nyugati tájakon fordulhat elő helyi zápor, vagy zivatar. Rekkenő hőség, szinte országos forróság lesz 34-40 fokos maximumokkal. A délkeleti szél megélénkül.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az esti órákban a középső tájakon zivatarláncolat állhat össze, mely kelet, északkelet felé mozog majd. Heves zivatarok is várhatók felhőszakadással, jégesővel, viharos szélrohammal. Egyelőre marad a tikkaszó meleg 30-37 fokkal. Estétől megerősödik az északnyugati szél.

Szombaton anapsütés mellett gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és szórványosan fordul elő újabb zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél élénk marad. 25 és 33 fok közé csökken a hőmérséklet, felfrissül a levegő.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Már csak elszórtan alakul ki csapadék. 32 fok körüli hőség valószínű. Csak néha élénkül meg az északkeleti légmozgás.

Hétfőn többórás napsütés várható, csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Estig esetleg elvétve fordul elő zápor, vagy zivatar. 30-35 fokos kánikula ígérkezik.

(fotó: Rugási János)