Május 25. Szombat, Orbán

Perzselő napsütés

null

Kedden atöbbórás forró napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, csak néhol alakul ki frissítő zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül. 32 és 37 fok közötti országos hőségre számíthatunk.

Szerdán folytatódik az igazi nyaralóidő sok napsütéssel, igen meleg idővel. Csupán elvétve fordul elő csapadék. A délnyugati, estétől az északnyugati szél élénkülhet meg. 32 és 40°C közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön perzselő, szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Eső sehol sem lesz. Rendkívül meleg lesz ismét: 35-36 fok körüli alakul a maximum. Gyenge marad a légmozgás.

Pénteken estig marad a napos, meleg, kiváló strandidő. Estétől aztán északnyugat felől már előfordulhatnak záporok, zivatarok. Estétől megerősödik az északnyugati szél. 32-40 fokos forróság lesz.

Szombaton gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg. Északnyugaton megszűnik a hőség (25-29°), máshol még 30 fok felett valószínű a csúcsérték.

(fotó: Mezei Zsani)