Május 23. Csütörtök, Dezső

Pár napra visszatérhet a forróság

null

Hétfőn többórás napsütésre, igazi nyaralóidőre számíthatunk. Csak kevés gomolyfelhő lesz az égen, és csupán elszórtan fordul elő zápor, zivatar (inkább a délelőtti órákban). Szinte országos lesz a hőség: 29-35°C várható délután. A déli szél néha megélénkül.

Kedden eleinte túlnyomóan napos idő várható;majd nyugat, délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. 31-39 fok közötti tikkasztó meleg lesz.

Szerdán akezdeti napsütés után egyre magasabbra törnek a gomolyfelhők, és egyre több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Eleinte a déli, estétől az ÉNy-i szél erősödik meg. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. Még 33 fok körüli kánikula valószínű.

Csütörtökön napközben még több órára kisüt a nap, de késő délutántól, estétől újabb zivatarok törnek ki. 30-31°C körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken és szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és mindkét nap többfelé, akár több alkalommal lesz zápor, zivatar, akár tartós eső is. 25-26 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

(kép: Perly Photo)