Június 24. Hétfő, Iván

Keleten várható még zivatar

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton aDunántúlon napos, gyengén felhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. A keleti tájakon ugyanakkor erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és zápor, zivatar is kialakul - főleg reggelig, illetve estétől. 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, folytatódik a kánikula. Az északias szél csak néha élénkül meg.

Vasárnap anapsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és eleinte inkább csak az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében, délután már több helyen törhet ki zivatar. Marad a 30 fok körüli maximum.

Hétfőn többórás napsütésre van kilátás, csak elszórtan fordulhat elő frissítő zápor, vagy zivatar. Ismét országos hőség valószínű 30-35 fok közötti csúcsértékkel. A keleties szél megélénkül.

Kedden anap nagy részében sok napsütés várható, csak estefelé növekszik meg a felhőzet, és északnyugaton már zivatarok is kialakulnak. 35 fok körüli rekkenő hőség várható.

Szerdán erősen felhős idő ígérkezik többfelé esővel, záporral, zivatarral. A legtöbb helyen véget ér a hőség, 25-30 fok köré gyengül a felmelegedés. Erős lesz az északnyugati szél.

(fotó: Kortyis Dávid)