Június 24. Hétfő, Iván

Délen már forróság

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. Országos hőség, délen már forróság lesz: a hőmérséklet csúcsértéke eléri a 32-39 fokot. A délkeleti szél csak néha élénkül meg.

Csütörtökön estig marad a rekkenő hőség, többórás forró napsütéssel. Estétől aztán lokálisan már kialakulhat zivatar, főleg a Dunántúlon. Kissé tovább erősödik a rekkenő hőség: délután már 35-40°C valószínű. A délkeleti szél néha megerősödik.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet a nyugati tájakon, és eleinte csak itt, majd estétől máshol is egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Késő este heves zivatarrendszer alakulhat ki a Dunántúlon, mely kelet, északkelet felé mozog majd. Eleinte a DK-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. Zivatarok környezetében heves szélrohamok lesznek. 29 és 37 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton hajnalban még sokfelé lehet csapadék, majd napközben csökken a felhőzet, és napos, gomolyfelhős idő alakul ki. Délután elszórtan fordulnak elő záporok. 29 és 34 fok között alakul a maximum.

Vasárnap atöbbórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok. 32-33°C körüli kánikula várható.