Június 24. Hétfő, Iván

Országos hőség, akár 37°C!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden délelőtt fátyol-, délután gomolyfelhők zavarják a napsütést. Zápor, zivatar estefelé az északi tájakon alakulhat ki. Országos hőségre, ismét igen meleg időre számíthatunk 32-37°C-os csúcsértékkel. A déli szél többfelé megélénkül. Melegfronti hatás érvényesül.

Szerdán sok napsütés várható, azonban a Dunántúlon magasra törnek a gomolyfelhők is. Estétől északnyugaton fordulhat elő csapadék. Az északnyugati szél egyre inkább megélénkül. 29-36 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtök délelőtt szórványosan (főleg délen és keleten) alakul ki zápor, zivatar. Délután felhőátvonulások várhatók, futó záporral. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legtöbb helyen megszűnik a hőség, még délkeleten lehet 30 fok feletti maximum.

Pénteken és szombaton napos, gomolyfelhős és mérsékelten meleg idő valószínű, tehát egyelőre nem tér vissza a kánikula. Csak elszórtan fordulhat elő zápor. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk mindkét nap. Délutánonként 26-29°C várható.

(fotó: Tóth Margit)