Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Hajnalban heves zivatarok, majd újra napsütés

Előrejelzés
2021. június 25. 18:00
null

Szombaton hajnalban az Alföldön egy kiterjedt zivatarrendszer okozhat sokfelé felhőszakadást, jégesőt, szélrohamokat. A csapadéktömb reggelre elhagyja az országot és sok napsütésre számíthatunk. Napközben újra növekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar ekkor már inkább csak a kb. Miskolc-Debrecen vonalon alakul ki. Az északnyugati szél gyakran lesz élénk, zivatarok környezetében viharos. Pár fokkal felfrissül a levegő: 25-32°C várható délután.

Vasárnap napos, főleg a Dunától keletre gomolyfelhős idő várható. Zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő. Gyengül a légmozgás, és újra erősödik a nappali felmelegedés, visszatér a 30 fokos hőség.

Hétfőn és kedden aforró nyári napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja, csupán helyi zivatar fordulhat elő elvétve. Tovább fokozódik ismét a hőség: kedden akár már 37-38°C is lehet. A déli szél gyakran lesz élénk.

Szerdán és csütörtökön folytatódik az igazi strandidő sok napsütéssel. Erőteljesebb lesz azonban már a gomolyfelhő-képződés, és főleg csütörtökön már gyakrabban alakulhat ki frissítő zápor, zivatar. 30-36 fokos, országos hőség lesz.

(fotó: Kállai Tivadar)

forrósághőségkánikulameleghőhullámzivatarnyár