Június 24. Hétfő, Iván

Fokozatosan megszűnik a hőség

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön hajnalban elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Napközben a gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, de délnyugaton erősen megnövekszik a felhőzet, és itt estefelé záporesők is kialakulnak. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, mellyel hűvösebb, frissebb levegő érkezik hazánk térségébe. 25 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, az ország északnyugati felén megszűnik a hőség. Hidegfronti hatás érvényesül.

Pénteken gyakran - főleg a nap első felében - lesz erősen felhős az ég. Elszórtan, de északkeleten többfelé valószínű zápor, zivatar. Erős marad az északnyugati szél, sőt zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. 24 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap is gyakran zavarják fátyol-, illetve gomolyfelhők a napsütést, de zápor, zivatar csak elszórtan alakulhat ki. Mindkét nap 24-31 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn gomolyfelhős időre van kilátás, többfelé záporral, zivatarral, néhol eső is lehet. 23-30 fok között alakulhat a csúcsérték.

(kép: Kun P. Andrea)