Június 21. Péntek, Alajos

Csütörtökön 40 fokkal tetőzik a hőhullám

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán túlnyomóan napos és rendkívül meleg időre számíthatunk. Esetleg az északkeleti határszélen fordulhat elő zivatar. Az északnyugati szél megélénkülhet. Országos hőség lesz 33-38 fokos maximumokkal.

Csütörtökön csak kevés fátyolfelhő szűri a perzselő nyári napsütést, csapadék nem alakul ki. Fokozódik és tetőzik a forróság: 34 és 40 (!) fok közé melegszik a levegő, rekkenő hőség lesz! A délnyugati szél megélénkül.

Pénteken marad a sok napsütés, és a meleg nyári időjárás; azonban északnyugaton már délután szórványosan lehetnek záporok, zivatarok. Az északnyugati széllel már pár fokkal frissebb levegő érkezik a Kárpát-medence területére: 28 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton hajnalban, reggel a délkeleti, keleti területeken záporok, zivatarok várhatók. Napközben aztán sok napsütésre van kilátás, és csak néhol alakul ki csapadék. 26 és 31°C közötti kellemes meleg valószínű. Az északnyugati szél megerősödhet.

Vasárnap aragyogó napsütést csak kevés gomoly-vagy fátyolfelhő zavarja, kicsi az esély záporra. 30 fokos kánikula ígérkezik.

(észlelőnk fotója)