Június 16. Vasárnap, Jusztin

Átmeneti felfrissülés jön

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken estig sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Estétől aztán nyugat, délnyugat felől többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Az ország déli felén heves zivatarrendszer állhat össze, mely pusztító (100 km/h feletti) szélrohamokat, komolyabb jégesőt és többfelé felhőszakadást okozhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 27 és 35 fok között alakul a hőmérséklet - keleten lehet még forró a levegő.

Szombaton az ország nagy részén napos, gomolyfelhős idő lesz csapadék nélkül. Azonban északkeleten, illetve az Északi-középhegység térségében délután többfelé törhet ki zivatar. 25 és 32 fok közötti értékeket mérhetünk, kissé felfrissül a levegő. Az északnyugati szél élénk lesz.

Vasárnap többórás ragyogó napsütés várható, melyet inkább csak a keleti területeken zavarnak gomolyfelhők. Kicsi az esély záporra. 30-31 fokos kánikula valószínű.

Hétfőn és kedden sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Csak elétve fordulhat elő helyi zápor, zivatar. Újra emelkedik a hőmérséklet, keddre újra országossá válhat a hőség 30-37 fokos maximumokkal.

(észlelőnk korábbi fotója)