Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Viharos széllel vonul át a hidegfront

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de zápor, zivatar csak elszórtan, főleg a Nyugat-Dunántúlon alakul ki. Kb. a déli óráktól egyre nagyobb területen megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik az ÉNy-i szél. 13 és 25 fok között alakul a hőmérséklet - ÉNy-on lesz a hűvösebb idő. Hidegfronti hatás érvényesül.

Szerdán túlnyomóan napos, száraz, és igen kellemes időre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 19-24 fokot. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Csütörtökön aragyogó napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de inkább csak estefelé északnyugaton fordulnak elő záporok. 20-25 fokos maximum ígérkezik.

Pénteken hajnalban nyugaton, reggel a középső tájakon, délelőtt keleten várható eső, zápor. A csapadéksáv távozása után pedig többórás napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Az ÉNy-i szél többfelé újra megerősödik. Marad a 21-22 fokos csúcsérték.

Szombaton napos, gomolyfelhős időre van kilátás, csak néhol alakul ki zápor, zivatar. Mérséklődik az északnyugati szél. 19-24 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

(Fotó: Németh Janka)