Május 23. Csütörtök, Dezső

Újabb eső, erős szél

null

Szerdán délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak délnyugaton, később egyre többfelé várható eső, záporeső. Az északnyugati szél ismét megerősödik. Mindössze 11 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, ez több fokkal elmarad a sokéves átlagtól.

Csütörtökön délig sokfelé számíthatunk újabb esőkre, majd nyugat felől csökken a felhőzet, de délkeleten egészen estig lehet csapadék. Nagy területen lesz erős, néhol viharos az ÉNy-i szél. 10-15 fok közötti, hűvös időre van kilátás.

Pénteken atöbbórás napsütést egyre vastagabb fátyolfelhőzet szűri, de ebből csapadék nem alakul ki. Mérséklődik a légmozgás, és a hőmérséklet is emelkedik: délután 19-21°C valószínű.

Szombaton nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. A délnyugati, majd az északnyugati szél ismét megerősödik. 15-20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pünkösd vasárnap változóan felhős időre van kilátás, már csak néhol fordulhat elő zápor. Mérséklődik a szél. A maximum 20 fok körül alakulhat.

(fotó:Photo Kovács Ferenc)