Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Több helyen zápor, zivatar

null

Csütörtökön hajnalban a középső tájakon, délelőtt északkeleten várható többfelé eső, záporeső. Napközben gomolyosodik a felhőzet, és délután főleg a déli tájakon fordul elő zápor, zivatar.14 és 21 fok között alakul a hőmérséklet. Megélénkül a nyugati, északnyugati szél.

Pénteken nyugat felől szakadozik a felhőzet. Délelőtt csak néhol, délután elszórtan - főleg a Dunántúlon - valószínű zápor, zivatar. A maximum 19 fok körül várható. A délnyugati szél csak zivatarok környezetében erősödik meg.

Szombaton gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és többfelé, több alkalommal számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Felhőszakadás és jégeső is lehet. 17 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap hajnalban még több helyen fordul elő zápor, zivatar, majd napközben szárazabb levegő érkezik, és csökken a felhőzet. 20-24 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Az ÉNy-i szél megerősödik.

Hétfőn eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég, és délutántól egyre több helyen valószínű csapadék. 20-25 fok között alakul a csúcsérték. Délutántól újra megerősödik a légmozgás.

(fotó: Cyclonerik)