Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Jövő héten akár 30 fok - de addig változékony

Előrejelzés
2021. május 04. 18:00
null

Szerdán kora délutánig változóan felhős, részben napos időre számíthatunk. Délután aztán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. Eleinte a DNy-i, délután az ÉNy-i szél lesz erős, néhol viharos. 19-23°C körül alakul a hőmérséklet. Délelőtt meleg-, délután hidegfronti hatás érvényesül.

Csütörtökön reggel csökken, majd napközben délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Keleten valószínű a legtöbb napsütés. Elszórtan lehet kisebb eső, záporeső. Hajnalban az ÉNy-i, este a DNy-i szél lesz élénk. 14-15 fok köré csökken a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar is. A nyugati, északnyugati szél élénk lesz. Hidegfront alakítja időjárásunkat. Tovább gyengül a nappali felmelegedés: 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton fokozatosan csökken a felhőzet, egyre több napsütésre van kilátás. Már csak néhol fordul elő zápor. 15 és 20 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap atöbbórás ragyogó napsütést kevés fátyolfelhő zavarja. Nem lesz eső. 20 és 27 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

A jövő héten további melegedés valószínű, igazi nyárias idő alakul ki, hiszen a hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 25-30 fokot.

(fotó: Rugási János)

nyáriasesőmelegzápormájusnaposszélmelegedés