Május 25. Szombat, Orbán

Fátyolfelhők, 20 fok

null

Pénteken a többórás napsütés után délnyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhők érkeznek, majd délután gomolyfelhők is megjelennek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. 20-21 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton napközben fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, délután már több helyen (főleg északon) várható záporeső. Délutántól a szél ÉNy-ira fordul és megerősödik. 15 és 25fok közötti értékeket mérhetünk - ÉNy-on lesz a leghűvösebb.

Pünkösd vasárnap estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű ismétlődő eső, záporeső. Az északnyugati szél erős marad. Mindössze 15 fok körül várható a csúcsérték.

Pünkösd hétfőn hajnalban néhol ködfoltok képződnek, melyek délelőtt gyorsan feloszlanak és többórás napsütés ígérkezik. Délután megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de kicsi az esély csapadékra. 21 fok köré melegszik a levegő.

Kedden a kezdeti napos időt követően délután egyre magasabbra törnek a gomolyok, és szórványosan alakul ki zivatar, zápor. Egyébként nyárias meleg várható 25-26°C körüli maximumokkal.

(fotó: Pap Miklós)