Június 21. Péntek, Alajos

Esők, délután záporok

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön kora délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre. Délután nyugaton lassan csökken a felhőzet, de a középső tájakon akár estig maradhat a borús, csapadékos idő - ekkor már inkább záporok fordulnak elő. Többfelé lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. Mindössze 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken atöbbórás napsütést délnyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhőzet szűri, de csapadék nem alakul ki. 20-21 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A délnyugati szél néha megélénkül.

Szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte inkább csak északon, délutántól-estétől egyre többfelé várható eső, záporeső. Kezdetben a DNy-i, majd délután az ÉNy-i szél erősödhet meg. 19-20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pünkösd vasárnap erősen felhős időre van kilátás. Hajnalban még többfelé, napközben már csak szórványosan alakul ki eső, záporeső. Estére mérséklődik az eleinte még erős szél. 15 és 20 fok közötti hűvös idő valószínű.

Pünkösd hétfőn csökken a felhőzet, az ország nagy részén sok napsütés várható. Csapadékra már kicsi az esély. 19 és 24 fok közé melegszik a levegő.

(Észlelőnk korábbi fotója)