Május 29. Szerda, Magdolna

ÉK felől záporok, zivatarok

null

Vasárnap délelőtt változóan felhős lesz az ég, és csak néhol fordul elő csapadék. Délutántól aztán ÉK felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik az északi, északnyugati szél. 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn aDunántúlon többórás napsütésre számíthatunk, míg kelet felé haladva gyakran lesz erősen felhős az ég. Reggel délkeleten lehet eső, záporeső, majd délután elszórtan fordul elő zápor, zivatar. 16 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden és szerdán délelőtt lehet naposabb idő, délutánonként magasra törnek a gomolyfelhők és ekkor zápor, zivatar is kialakul - nagyobb eséllyel a Dunától keletre. Az északkeleti szél gyakran lesz élénk. Egyelőre marad a 16-22 fokos maximum.

Csütörtökön és pénteken többórás napsütésre, és gomolyfelhőkre van kilátás. Már csak elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Megkezdődhet a nyári felmelegedés: csütörtökön 20-25, pénteken már 21-27 fokos meleg valószínű.

(fotó:Photo Kovács Ferenc)