Május 25. Szombat, Orbán

Dél felől újabb záporok, zivatarok

null

Szombaton anapsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a déli óráktól alakul ki szórványosan zápor, zivatar. A délkeleti szél mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős lökések lesznek. Kellemes idő lesz, a hőmérséklet csúcsértéke 21 fok körül várható.

Vasárnap délig többfelé valószínű eső, zápor, zivatar; majd délután nyugat felől lassan csökken a felhőzet, de keleten még ekkor is számíthatunk csapadékra. Többfelé megélénkül az ÉNy-i szél. 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn erősen felhős, délen borult lesz az ég. Eleinte sokfelé lehet eső, záporeső - délen jelentős mennyiség, majd északnyugat felől - a megerősödő ÉNy-i szél hatására - csökken a felhőzet, de délnyugaton egész nap csapadékos lehet az idő. Mindössze 11 és 17 fok között alakul a csúcsérték.

Kedden és szerdán változóan felhős időre van kilátás, kedden még szórványosan záporokkal. 15 és 21 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Az ÉNy-i szél kedden erős lehet, de szerdán mérséklődik a légmozgás.

(fotó: Cyclonerik)