Május 26. Vasárnap, Evelin

További lehűlés

null

Szombaton északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan (keleten több helyen) várható zápor, jégdara zápor, a hegyekben hózápor. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap délen és keleten borongós időre számíthatunk, elszórtan záporesőkkel. A nyugati és az északi tájakon változóan felhős idő lesz, legalább pár órás napsütéssel. Reggel fagypont, délután 11°C körül valószínű a hőmérséklet.

Húsvét hétfőn agyengén fagyos reggelt követően - a sok napsütés hatására - gyorsan melegszik a levegő, délután 10-15 fok várható. Ragyogóan napos idő lesz, csapadék nem alakul ki. A déli szél megélénkül.

Kedden nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, majd a Nyugat-Dunántúlon havas eső, havazás is. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. 6 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk - nyugaton lesz a hűvösebb.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, a középső és a keleti tájak felé mozog a csapadéksáv. Szórványosan lehetnek záporok, hózáporok. Megerősödik az ÉNy-i szél. A maximum 10 fok körül alakul.

(fotó: Horváth László)