Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Tovább melegszik az idő

null

Pénteken délelőtt gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és főleg északnyugaton, majd északon alakul ki zápor, esetleg zivatar. Délután délnyugat felől csökken a felhőzet, és többórás napsütés várható. A nyugatias szél megélénkül. Kellemes tavaszi időre számíthatunk 20-21°C körüli hőmérséklettel.

Szombaton, május 1-jén reggel elszórtan lehet zápor, zivatar; majd napközben délnyugat felől kisüt a nap. Napközben inkább fátyolfelhők szűrik a májusi napsütést, csapadékra kicsi az esély (majd estétől lehetnek záporok, zivatarok). 22 és 27 fok közé erősödik a nappali felmelegedés, délen már nyárias idő lesz.

Vasárnap aDunántúlon gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan záporok, zivatarok is előfordulnak. Az ország többi részén napos, gomolyfelhős idő ígérkezik, és csak elvétve alakul kicsapadék. Az ÉNy-i szél napközben megerősödik. A maximum 20-25 fok között változik.

Hétfőn és kedden változóan felhős időre van kilátás, zápor csak néhol fordul elő. Hétfőn az ÉNy-i, kedden a DNy-i szél erősödhet meg. 14 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

A folytatásban fokozatosan, napról-napra emelkedik a hőmérséklet, május 10-e körül már 25-27 fokos nyári napok lehetnek. Szárazabb idő ígérkezik, sok napsütés valószínű.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)