Május 29. Szerda, Magdolna

Szeles, de igazi tavaszi idő

null

Szombaton délnyugat felől szakadozott (fátyol)felhőzet érkezik, de ebből csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél többfelé lesz élénk, néhol erős. Reggel már csak néhol lehet fagy, délutánra 15 és 20 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk. Kisebb szitálás, gyenge zápor főleg északon és délkeleten fordulhat elő. A déli szél időnként megerősödik. Marad a 15-20 fokos maximum.

Hétfőn estig marad a változó felhőzet, és csak elszórtan alakul ki zápor. Estétől aztán ÉNy felől beborul az ég, és késő estétől esőzés kezdődik. 20 fok köré erősödik átmenetileg a nappali felmelegedés. A délnyugati légmozgás erős marad.

Kedden délnyugat, nyugat felől többfelé ered el az eső, sőt napközben a dunántúli, magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is eshet. Egyre inkább viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. ÉNy-on 7, DK-en még 17 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán délelőtt még több helyen, délután már inkább csak keleten alakul ki eső, zápor. Nagy területen lesz erős az ÉNy-i szél. 7-14 fok között alakul a csúcsérték.

(fotó: Pintér András Photography)