Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Sokfelé kiadós eső, erős lehűléssel

null

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A hajnali órákban még csak szórványosan, aztán reggeltől sokfelé várható kiadós eső, amit a Dunántúlon - főleg a hegyekben - havas eső válthat fel. A Bakonyban komolyabb vizes hórétegis képződhet. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon viharos. 3 és 14 fok közé esik vissza a hőmérséklet - DK-en lesz még 10°C feletti maximum. Markáns lehűlés valószínű. Rosszak lesznek a közlekedés időjárási feltételei: vizes utakra, erős oldalszélre számíthatnak az autósok, ráadásul a szervezetünket erős hidegfronti hatás terheli.

Szerdán marad a borongós idő, és délig sokfelé várható újabb eső, északkeleten és a hegyekben havas eső, hó is. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon már csökken a felhőzet, lassan megszűnik a csapadék. Marad az erős, olykor viharos északi, északnyugati szél. 3 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk mindössze. Kellemetlen, télies idő lesz.

Csütörtökön északkelet felől ismét egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet. ÉK-en többfelé, máshol szórványosan várható újabb eső, záporeső. Erős marad a légmozgás. Lassan erősödik a nappali felmelegedés: délután 9-10°C valószínű.

Pénteken ugyan szakadozik a felhőzet, de még így is borús marad az ég. Szombaton pedig újabb felhősödés kezdődik. Mindkét nap csak elszórtan fordulhat elő csapadék. Reggelente fagypont köré süllyed a hőmérséklet, délutánonként 11-16 fok ígérkezik.

(fotó: Pixabay)