Június 25. Kedd, Bocsárd

Hétfőig tart a melegedés, aztán markáns változás jön

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vasárnap anapsütést délnyugat felől felhők zavarják, és délután elszórtan zápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik. 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Hétfőn estig változóan felhős időre számíthatunk, többórás napsütés mellett. Estétől aztán nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé alakul ki zápor, eső. Az érkező hidegfront előtt még 20 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Késő estig a DNy-i, aztán az ÉNy-i szél erősödhet meg.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, főleg a Bakonyban havazhat is. Az ÉNy-i szél nagy területen fokozódik viharossá. ÉNy-on 5-10, máshol még 11-18°C valószínű. Erős lehűlés várható.

Szerdán délelőtt még sokfelé eshet az eső, aztán délután nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos az ÉNy-i szél. Mindössze 5-11 fok lesz délután.

Csütörtökön aDunántúlon már többórás napsütésre van kilátás, míg keleten marad a borongós idő, és itt még előfordulhat záporeső. Erős marad az északnyugati szél. Reggel 1, délután 10 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

(fotó: Szabó Bálint)