Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Fokozatos melegedés, gyakori záporok

null

Hétfőn délelőttig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és további esőzés várható. A délelőtt folyamán aztán dél felől szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és a tartósabb eső ÉNy-ra szorul vissza. Máshol a sok gomolyból záporok, zivatarok alakulnak ki. 10-11 fok körül alakul a hőmérséklet. Eleinte a DK-i, majd az ÉNy-i szél élénkülhet meg.

Kedden északkelet felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több helyen alakulnak ki záporok. Néhol zivatar is kitörhet. 12 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Az ÉNy-i szél megélénkül.

Szerdán többórás napsütésre, gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de már kevesebb helyen - nagyobb eséllyel keleten, északkeleten - fordul elő zápor. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: délután már 14-20 fok valószínű.

Csütörtökön északnyugat felől délután erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan záporok, zivatarok fordulnak elő. Estétől megerősödik az ÉNy-i szél. 15-20 fok várható délután.

Pénteken az eleinte még erős ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, már csak futó záporok lehetnek. 13-14 fok körüli értékeket mérhetünk.

(kép:Szabó Bálint Fotó)