Július 14. Vasárnap, Örs, Stella

Átmeneti szép idő húsvét hétfőre

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Húsvét hétfőn estig sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem alakul ki. Estétől ÉNy felől kezd növekedni a felhőzet, és késő este a Kisalföldön már kialakulhat eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. 12 és 19 fok közé melegszik átmenetileg a levegő.

Kedden hajnalban és reggel többfelé lehet havas eső, eső, ÉK-en pár órás havazás. A délelőtti óráktól elhagyja hazánkat a csapadéktömb, felszakadozik a felhőzet. Délután a gomolyfelhőkból aztán ismét lehet hózápor. Az ÉNy-i szél viharossá fokozódik. Mindössze +5, +6°C valószínű délután. Télies időnk lesz!

Szerdán a gyengén fagyos, és napos reggelt követően ÉNy felől többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg délutántól hózáporok, jégdara záporok alakulnak ki. Marad a viharos ÉNy-i szél. A maximum még mindig jóval a sokéves átlag alatt, mindössze 5 és 10 fok között alakul.

Csütörtökön anapsütést felhőátvonulások zavarják, de már csak elszórtan fordul elő zápor, a hegyekben hózápor. Délutánra mérséklődik az eleinte még erős ÉNy-i légmozgás. 7-12 fok valószínű.

Pénteken többórás napsütésre van kilátás, miközben a nappali felmelegedés is erősödik. 12-17 fok közé melegszik a levegő. Csapadék nem látszódik.

(fotó: Kövesdy Ildikó)