Május 23. Csütörtök, Dezső

A hidegfront mögött kisüt a nap

null

Pénteken északnyugat felől - az erős szél hatására - gyorsan csökken a felhőzet, és többórás napsütésre számíthatunk. A keleti tájakon azonban gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és itt záporok is kialakulnak. 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás érvényesül.

Szombaton anapsütést gomolyfelhők zavarják, és főleg északkeleten és az Alpokalján fordul elő zápor, a magasabban fekvő tájakon hózápor. Gyakran lesz erős az ÉNy-i szél. 11-12 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap eleinte csökken a felhőzet, majd a napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet. ÉK felől elszórtan valószínű zápor, a hegyekben havas eső zápor. Az ÉK-i szél megerősödik. 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Húsvét hétfőn az ország nagy részén többórás napsütésre van kilátás. A nap első felében a Tiszántúlon lehet kisebb csapadék. 11-16 fok várható délután, reggel gyengén fagyhat.

Kedden agyakran erősen felhős égből szórványosan lehet záporeső. A délnyugati szél megélénkül. 10-15 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

(fotó: Kövesdy Ildikó)