Május 22. Szerda, Júlia, Rita

20-25 fok május 1-jére

null

Szombaton, május 1-jén reggel északkeleten előfordul zápor, majd napközben száraz időre számíthatunk, a napsütést inkább csak fátyolfelhők zavarják. Estétől a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, és ekkortól záporok, zivatarok is kialakulnak. A déli, délkeleti szél csak néha élénkül meg. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet - nyárias meleg délen esélyes.

Vasárnap anap első felében többfelé várható zápor, zivatar, majd a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, és már csak elszórtan alakul ki futó zápor a gyorsan vonuló felhőkből. Dél körül még 17-23°C valószínű, aztán délután gyorsan csökken a hőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, már csak elszórtan lehet zápor. Az eleinte még erős északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. 12-17 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.

Kedden és szerdánváltozó felhőzet, de többórás napsütés várható. Csak néhol fordul elő zápor. Újra melegszik a levegő: kedden 18, szerdán már 20°C körüli értékeket mérhetünk.

(fotó: Cyclonerik)