Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Úton az enyhébb, de csapadékosabb idő

null

Szerdán északnyugat felől megnövekszik, majd csökken a felhőzet, emellett legalább pár órás napsütés mindenhol várható. Csapadék nem alakul ki. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Csütörtökön areggeli napos időt követően nyugat, északnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, de csak néhol, északon fordul elő kisebb csapadék. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik. ÉK-en 5, máshol 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Hajnalban sokfelé, napközben főleg délen és keleten várható eső, zápor, északkeleten havas eső, hó. Estétől DNy felől aztán ismét egyre többfelé eredhet el az eső. 9 és 15 fok közé enyhül a levegő. Az ÉNy-i szél megerősödik.

Szombaton északnyugat felől csökken a felhőzet, nyugaton és északon gomolyfelhős, napos idő alakul ki. Ezzel szemben délen és keleten eleinte még többfelé lehet eső, zápor. Délután10-15°C valószínű.

Vasárnap ismét borongós időre van kilátás, többfelé fordul elő újabb eső, záporeső. Délutántól viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 11 fok körül alakul a csúcsérték.

(fotó: Rugási János)