Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Pénteken markáns hidegfront vet véget a napos, melegedő időnek

null

Kedden a reggelre képződött ködfoltok hamar feloszlanak és ragyogóan napos, kellemes tavaszi időre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 10-15 fokot. A nyugatias szél mérsékelt marad. Front sem terheli a szervezetünket.

Szerdán hajnalban főleg ÉNy-on É-on képződhetnek ködfoltok, melyek a reggel folyamán fel is oszlanak; és ismét sok napsütés valószínű. Csapadék sehol sem lesz. Délen már akár 15-17°C-ot is mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhők zavarják a szép március eleji napsütést. Eső egyelőre nem alakul ki. A délnyugati szél egyre inkább megélénkül. A maximumok már 12 és 18°C között változhatnak.

Pénteken észak, északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé ered el az eső, amit délutántól a hegyekben hózápor, havazás, síkvidéken havas eső, hózápor válthat fel. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik. 9 fok körül alakul a csúcsérték.

Szombaton az erős északi szél hatására csökken a felhőzet, de reggelig még szórványosan előfordul havas eső, hózápor. Jócskán visszaesik a hőmérséklet: délután mindössze +5 fok körül valószínű.

(fotó: Pap Miklós)