Május 27. Hétfő, Hella

Melegfront és felhősödés

null

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan beborul az ég, de inkább csak északon fordulhat elő kisebb záporeső. A délnyugati szél sokfelé megerősödik. 6 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Melegfronti hatás terheli szervezetünket.

Pénteken eleinte sokfelé várható eső, a hegyekben akár havas eső, majd csökken a felhőzet, főleg északon több órára kisüt a nap. Délután aztán DNy felől újabb csapadéktömb érkezik, délnyugaton és délen sokfelé kezdődik újabb esőzés. Délelőtt az ÉNy-i, délután a DNy-i szél erősödhet meg. 12 fok körül valószínű a csúcshőmérséklet.

Szombaton hajnalban még többfelé eshet az eső, majd ÉNy felől gyorsan csökken a felhőzet, és többórás napsütés ígérkezik. 10 és 15 fok közötti kellemes tavaszi hőmérsékletre számíthatunk.

Vasárnap napközben északnyugat felől erős felhősödés várható, és déltől egyre többfelé alakul ki eső, zápor, délen akár zivatar is. Délutántól viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn, március 15-én, nemzeti ünnepünk napján változóan felhős időre van kilátás, csak néhol fordul elő zápor. Az ÉNy-i szél többfelé lesz erős. A délutáni órák hőmérséklete 10 fok körül valószínű.

(fotó: Puskás Erika)