Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Délutántól jön a hidegfront!

Előrejelzés
2021. március 26. 18:00
null

Szombaton délelőtt még csak fátyolfelhők zavarják a napsütést, majd délután nyugat felől többfelé (nagyobb eséllyel DNy-on és ÉK-en) várható eső, záporeső. Délen zivatar is kitörhet. Estétől megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet délután 16 fok körül alakul. Estétől hidegfronti hatás valószínű.

Vasárnap eleinte csökken, majd nyugat, délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Elszórtan zápor előfordulhat. 10 és 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. A nyugatias szél élénk lesz.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, a több napsütés nyugaton valószínű. Az északkeleti tájakon estétől eső, zápor is kialakulhat. 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A nyugatiszél élénk marad.

Kedden aTiszántúlon borongós marad az idő, míg az ország többi részén már sok napsütésre van kilátás. A Tiszántúl északi részén lehetnek záporok. Tovább melegszik az idő: 17-22°C várható délután.

Szerdán csak kevés felhő zavarja a ragyogó napsütést, eső nem alakul ki. Igen kellemes tavasziidőnk lesz: a csúcsérték 21 fok körül várható.

(fotó: Mag Norbert)

záporhidegfrontfelmelegedéstavaszmárciusszélmelegedés